Децентралізація – розвиток громад в умілих руках. У волинській громаді з’явилось соціальне таксі


РЕЗУЛЬТАТИ СПІЛЬНИХ РЕФОРМ, ЗАПРОВАДЖЕНИХ ПРЕЗИДЕНТОМ П.ПОРОШЕНКОМ ТА УРЯДАМИ В.ГРОЙСМАНА І А.ЯЦЕНЮКА

Ми багато вже повідомляли про успіхи громад, яких вони змогли досягти завдяки реформі децентралізації. Реформа розділила громади на тих, хто дбайливо ставиться до ресурсів, вдало господарює в своєму домі, і тих, хто чекає команд, штрафів і наказів “зверху” для того, щоб бодай щось зробити.

Ще одна гарна історія господарювання на Волині.

Для Зимнівської ОТГ виділили автомобіль, за допомогою якого зможуть перевозити осіб з інвалідністю.

Автомобіль для громади виділило Міністерство соціальної політики. Зазначають, що потреба у ньому виникла давно і є актуальною, оскільки на території громади проживає 348 таких людей, з яких 52 мають порушення опорно-рухового апарату. Транспортний засіб дасть можливість запровадити новий механізм послуг, таких як поліпшення життєдіяльності ОТГ, забезпечить суспільну інтеграцію людей з обмеженими можливостями, повідомляє ВолиньPost.

Голова ОТГ В’ячеслав Католик розповів, що давно хотів, аби люди з інвалідністю, котрі проживають на території громади мали можливість виїжджати з дому і не відчувати себе відрваними від світу. Також він додав, що коли розпочалася децентралізація, в розвиток ОТГ вклали понад 50 мільйонів гривень.

«Сьогодні триває соціальна реформа, ми маємо новий терцентр, інклюзивно-ресурсний центр. Це все робимо для того, аби люди з обмеженими можливостями могли відчувати себе повноцінними громадянами», – сказав він.

Читайте також:

Donate to Myrotvorets

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *