Децентралізація – сам собі господар: В Україні вже створено майже 900 ОТГ


Процес формування спроможних громад не збавляє темпів. Про це свідчать дані обласних державних адміністрацій, наданих Мінрегіону, повідомляє прес-центр ініціативи “Децентралізація”.


«Це говорить про те, що процес рухається. Дедалі більше органів місцевого самоврядування своїми рішеннями про об’єднання заявляють про готовність брати на себе відповідальність за ситуацію на місцях.  Адже це і є ключем до розв’язання багатьох місцевих проблем, про що свідчить досвід діючих об’єднаних громад, які стали взірцями для наслідування. Ми вітаємо таку рішучість громад і нагадуємо, що Мінрегіон є першим їх помічником на шляху реформування», – сказав перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В’ячеслав Негода.

Отже, в Україні вже сформовано 898 ОТГ за принципом добровільності.

Невдовзі, як планується, цей принцип втратить свою актуальність. Адже у 2020 році чергові місцеві вибори мають відбутися на новій територіальній основі. Місцеві ради, які до того часу не створять ОТГ, будуть об’єднані в адміністративний спосіб.

До речі, громадам, які об’єдналися на добровільних засадах, держава надає протягом 5 років фінансову підтримку на розвиток інфраструктури.

Donate to Myrotvorets

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *