Україна – це вже історія успіху – заяви західних політиків щодо проведених в Україні реформ


Поки народ слідкує за шоу з аналізами, зібрав вам заяви західних політиків та експертів щодо наших успіхів за 5 років.


Перша частина тут.

Голова представництва ЄС в Україні Х’ю Мінгареллі: якщо ви не бачите реформ в Україні – “ви або ідіоти, або обмежені люди”
Я не буду зараз перелічувати список реформ, які були впроваджені в дуже важких умовах, проте, якщо ви цього не бачите – ви або ідіоти, або люди з обмеженою точкою зору. Якщо ви сумніваєтесь, скажіть мені, і я вам висловлю весь список надзвичайних амбіційних реформ, які були розпочаті
Немає жодних сумнівів щодо того, що протягом останніх чотирьох років представники політичної влади в цій країні зробили певну кількість кроків для того, щоб модернізувати цю країну, трансформувати цю країну, перетворити її на відкрите, демократичне суспільство, засновуючись на соціально ринковій економіці»

Міністр закордонних справ Норвегії Іне Еріксен:
“Нас вражає той рівень реформ, який вже досягнутий Україною. Поліпшення інвестиційного клімату відчутні. Саме тому перспективи інвестиційної співпраці доволі оптимістичні”

А ось про реформи нашої Армії – заступник командира багатонаціональної дивізії НАТО “Південь-Схід” бригадний генерал ЗС США Томас Гарден (діючий генерал НАТО, тож ось вам експерт):
“Перше – я вражений! Насамперед складністю завдань, які на практиці виконали бригади з приданими їм підрозділами в ході цієї міжвидової операції. Для прикладу, я б ніколи не повірив, що танкова рота може самостійно подолати ріку шириною в 100 метрів, використовуючи обладнання для підводного водіння, менш ніж за 5 хвилин.

Друге – я побачив кваліфіковану, узгоджену роботу офіцерів штабів та підрозділів бригад в умовах проведення інтенсивної бойової операції. Кількість ввідних, які довелося опрацювати штабам, не збили темп операції. Такі показники досягаються лише тривалим навчанням, або набуваються в реальних бойових діях.

Третє – за своєю посадою, я відповідаю за проведення подібних навчань в дивізії НАТО “Південь-Схід” і сьогодні я зробив найбільшу кількість практичних нотаток за останні роки.

Дякую начальнику Генерального штабу ЗС України за запрошення на ці навчання. Головний висновок, який я зробив сьогодні – українці можуть не лише успішно оборонятися, вони здатні наступати!”

Заступник державного секретаря США Джон Салліван:
“Коррупция является огромной проблемой в Украине, и правительство Порошенко пытается решить ее. Это очень непросто; это сложная задача для правительства страны, с учетом проблем безопасности, создаваемых Россией и поддерживаемыми Россией организациями, которые оккупируют территорию на Донбассе, а также, конечно, с учетом аннексии Крыма Россией

Керівник групи підтримки України в Єврокомісії Пітер Вагнер:
“Уряд багато досяг в реформуванні країни, важливо продовжувати рух. Економічна ситуація стабілізувалась вражаючи швидко, децентралізація найбільш успішна”.



Та якщо вас дивує настільки піднесений тон заяв, то ось вам і більш сухі заяви. Можете зробити висновок і з них. 

Представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні:
“Ми визнаємо, що було ухвалено декілька реформ, особливо наприкінці минулого року, які були дуже доречними. Це реформа в енергетичному секторі, пенсійна реформа, декілька інших. Але є також інші сфери, де робота була зроблена, але ми хотіли б бачити більше рішучості», – сказала Могеріні. При цьому вона зауважила, що в ЄС «також відомо, що заохочувати до проведення реформ – це одна справа, проводити реформи – інша». «Це ще більш складно, особливо в країні, яка має конфлікт на своїй території та вступає у виборчий етап.”

Заступник державного секретаря США Девід Гейл:
“Джерелом української справжньої сили – є Революція гідності. Як в США та інших демократичних країнах, сила походить від наших цінностей та демократичних традицій. Революцією гідності український народ зробив чіткий вибір на користь вільної, сильної, процвітаючої та демократичної України. Україна чимало просунулася у реформуванні судової, енергетичної та оборонної сфер. Але звичайно, попереду ще значний шлях. І ми повністю підтримуємо Україну на цьому шляху”.

Не підтримувати популістів – Міністри закордонних справ країн ЄС. Просто весь лист читати.

Як зберегти Україну на шляху реформ: непублічна доповідь країн-членів ЄС.

“Я бачу в Україні результат реформ та прогрес” – колишній президент Франции Франсуа Олланд –(відео).

Україна піднялася на шість позицій у 2018 році в рейтингу глобальної конкурентоспроможності економіки і посіла 83-тє місце зі 140 країн, тоді як у 2017-му була на 89-му. Про це йдеться у звіті Global Competitiveness Index, який було оприлюднено 16 жовтня на сайті Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ).
(якщо такі темпи зберігати десять років, можна поборотися за 20-ку)

Посол США Марія Йованович:
“Немає жодних сумнівів – і я гадаю, кожен з присутніх міг би навести власні приклади багатьох важливих сфер, де Україна досягла значного прогресу за п’ять років. Я запропоную вам свій список, який в жодному разі не є винятковим.

Створено нові антикорупційні інституції, стабілізовано банківську систему, зростає громадянське суспільство, розбудовується нова поліцейська сила на основі західних стандартів, здійснюється децентралізація, і список можна продовжувати”.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель:
“Україна за останні роки багато досягла. До 2011 року вона повністю була залежна від Росії, вона повністю зараз розвернулася в інший бік, повністю переорієнтувалася на інших торгових партнерів. І якщо вдалося відійти від цієї економічної залежності, можливо, це для багатьох неприйнятно, але все-таки це досягнення, яке не можна недооцінювати”.

Президент Європейської ради Дональд Туск:
«Це перший раз в нашій спільній європейській історії, коли було продемонстровано такий спротив та відвагу, а також прагматизм. Бо я вважаю, і не тільки я, що ви є героями та прагматиками. Це унікально». 
«Я також дуже ціную вашу особисту роль, пане Президенте. Ви також маєте гарні причини пишатись. Це не лише моя особиста думка. Ваша репутація та репутація всієї країни є дуже високою не тільки в Брюсселі, а й у всіх столицях Європи. Ви заслужили таку репутацію» – неймовірні оцінки про Україну, чи не так?

Західні експерти теж вражені: 
“Україна – це вже історія успіху. Так, ви маєте проблеми досі. Але виклики, з якими ви стикнулися – вони би збили з ніг будь-яку іншу країну. Маю на увазі фінансово-економічну, конституційну, геополітичну і безпекову кризи, із якими всіма Україна стикнулася одночасно. Вам вдалося з ними впоратися – і це справді вражає” – старший науковий співробітник Центру аналізу європейської політики Едвард Лукас.

Спецпредставник Держдепу США щодо України Курт Волкер високо оцінив роботу Петра Порошенка за час президентства.
За його словами, Порошенко, хоч і в певному сенсі розчарував українців, але зробив більше реформ, ніж будь-хто в цій державі за останні 20 років.

Отже. Не вірте ниттю, що нічого не міняється. Це бойова зрадопропаганда противника, щоб привести до влади наркозалежного клоуна. Порошенкові можна закидати претензії. Але з Зеленським це кранти. А з Порошенко це чіткий шанс.

Donate to Myrotvorets

3 коментарі до “Україна – це вже історія успіху – заяви західних політиків щодо проведених в Україні реформ

  1. Сповіщення: Roland Mikiani: П’ЯТЬ ЗАКОНІВ ДУРІСТІ | Patrioty

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *