Про некомпетентність губернатора-кухарки п. Туки


тукаСьогодні на сайті “Цензор.Нет” була опублікована відповідь п. Туки на мої запитання щодо діяльності його на посаді голови ВЦА,які були озвучені мною в ефірі телеканалу “Еспресо ТV”.

https://www.youtube.com/watch?v=Y7Yr1CstYqk

Стаття п.Туки носить назву “Некомпетентність “експертів” зашкалює! Годі вже брехати!”

http://censor.net.ua/…/nekompetentnst_quotekspertvquot_zash…

Почнемо читати разом.

“Минулої суботи мені зателефонували батьки:
– На “Еспрессо ТВ” якийсь Снєгірьов вимагав від тебе пояснень про витрачені 500 мільйонів!!!”

По перше, п.Тука, я з розумінням ставлюся до рівня Вашої освіти,незважаючи на всі Ваші заяви про наявність у Вас відповідного диплому, до цієї теми ми повернемося пізніше, але хотів би Вам зауважити, що моє прізвище – Снєгирьов. Це деталь, можливо, дрібничка, але вона дуже показова. Людина, яка намагається вступити зі мною в полеміку, не знайшла можливості подивитися правопис мого прізвища.

Але повернемося власне до 500 мільйонів, за які я вимагав пояснення від Туки. Я зараз поясню читачам і батькам п.Туки, звідки взялася ця цифра, про яку не чув “губернатор”.

Директор «Укренерго» Юрій Касич в ефірі телеканалу “112” повідомив, що «Укренерго» СПІЛЬНО(!) з Луганською обласною військово-цивільною адміністрацією (ВГА) досить активно працює зараз над питанням будівництва нового джерела живлення для півночі Луганської області.

“У планах було закладено будівництво ще одного джерела живлення. На сьогоднішній момент це будівництво підстанції “Сіверська” на 550 кВ і будівництво ще однієї лінії приблизно 220 кВ, а це близько 20-30 км. Ці пропозиції були підтримані Луганською обласною ВЦА, а також скеровані до Міністерства енергетики. Вартість цього проекту – 500 млн грн, строк реалізації, якщо не буде організаційних та земельних затримок, – 9-12 місяців”, – поділився Касич.

http://ua.112.ua/…/ukrenerho-poperedno-otsiniuie-zbytky-v-z…

П.Касич вважає, що пропозиції, вартістю у 500 млн гривень, були підтримані Луганською обласною ВЦА і відповідно самим п.Тукою, як головою ВЦА. Більше того, директор “Укренерго” вважає, що термін реалізації програми – 9-12 місяців.

Тепер надамо слово “компетентному губернатору”.

“Вартість будівництва коштуватиме біля 10-12 мільйонів доларів на протязі 2-3 років! Звісно, це чималі кошти, але ж ніяк не 500 мільйонів гривень. До того ж, “борьцями з корупцією” (як саркастично іменує мене пан “експерт”) ведуться переговори з власниками великих промислових підприємств щодо співфінансування будівництва, бо вони не менше мешканців зацікавлені в цьому. Попередня згода досягнута”.

Попередня згода досягнута.

П.Тука,з яким власне і були узгоджені пропозиції щодо будівництва підстанції, вважає, на відміну від голови “Укренерго” п.Касича, що вартість будівництва коштуватиме 10-12 млн.доларів.

Мені цікаво – губернатором якого штату України є п.Тука, якщо рахує вартість будівництва в доларах? Добре, подивимося курс валют НБУ станом на 28 вересня 2015 року. Офіційний курс гривні щодо іноземних валют, зокрема долара США. Долар США-2158.8351.Рахуємо разом з п.Тукою і головою “Укренерго”. Дійсно – 260 млн.гривень.

П.Касич, я абсолютно згоден з п.Тукою у плані того, що це “але ж ніяк не 500 мільйонів гривень”. Більше того,термін будівництва – 2-3 роки, а не 9-12 місяців.

Цікава ситуація. Директор “Укренерго”, державного підприємства, яке було створене наказом Міненерго України від 15 квітня 1998 р. № 54, шляхом об’єднання Національного диспетчерського центру України і Державної електричної компанії “Укрелектропередача”, в ефірі одного з провідних телеканалів країни повідомляє про те, що його пропозиції щодо проекту, “вартість якого – 500 млн грн, строк реалізації, якщо не буде організаційних та земельних затримок, – 9-12 місяців”, були “підтримані Луганською обласною ВЦА, а також скеровані до Міністерства енергетики”.

Тоді ж чому п.Тука вважає, що вартість проекту значно нижче, а термін виконання проекту – значно довший? Може, голова “Укренерго” помилився і домовлявся не з п.Тукою? Дивимося на дату повідомлення на сайті телеканалу – 08:34, 10 вересня 2015.

П.Тука, я сподіваюся, що Ви пам’ятаєте, коли і хто саме Вас призначав на посаду голови Луганської ВЦА? Якщо Ви і тут помиляєтеся, то мені якось незручно за цей експеримент п.Президента.

П.Тука, як Ви там написали – “Базікало! Пусте базікало!?” Ви зараз звинуватили не мене, Ви звинуватили директора “Укренерго”, в тому, що він в ефірі національного телеканалу повідомив недостовірну інформацію, яку Ви, “компетентний губернатор”, виправили і внесли пояснення у цю заплутану ситуацію.

П.Тука, я сподіваюсь, що через тиждень після цієї публікації Ви не будете стверджувати, що фраза “вартість будівництва коштуватиме біля 10-12 мільйонів доларів на протязі 2-3 років!” була вилучена елекронними медіа з контексту Вашого “великого” інтерв’ю сайту “Цензор.Нет” “з метою зробити чергову “сенсацію”?

Тепер я хотів би звернутися до п.Касича з питанням – чи будете Ви подавати в суд на п.Туку щодо захисту честі, гідності та ділової репутації, після його звинувачень на Вашу адресу?

П.Тука, персонально мені Ваші вибачення не потрібні. Я не поважаю пустих базікал, ким би він не був – волонтером чи головою ВЦА.

Отже, по фактах, викладених паном губернатором. Про знищення мобільної групи.

2 вересня 2015 року п.Тука написав на своїй сторінці у Фейсбуці: «Зараз я не чиновник. Зараз я – волонтер! Зараз я – простий мужик. Розстріляна зведена мобільна група. Загинули двоє хлопців і четверо поранених. Один із загиблих – мій особистий друг! Чесний хлопець, патріот і справжній Герой! А сьогодні вранці Андрюху вбили … Я здогадуюся, чиїх рук це справа … Знай, відтепер ти не просто барига. Ти – мій особистий ворог!» – написав він.

В ефірі Телеканалу новин “24” голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука повідомляє подробиці обстрілу мобільної групи на Луганщині.

За його словами, мобільна група працювала більше місяця в районі Щастя, проводила дослідження і виявила певні заблоковані канали контрабанди. На адресу групи неодноразово лунали погрози.

На питання ведучої, чи знайдені нападники, Тука відповів:

– Фізичних нападників не знайшли, це другорядна справа. Я знаю, хто організатор, він мене чує, я не буду називати його прізвище в ефірі. Але хай він знає, я є і я його знищу. Люди, які займаються організацією контрабандних каналів, вчинили вбивство. І це працівники з мирної території України. Це загально відомі прізвища,— сказав Тука.

http://24tv.ua/news/showNews.do…

3 вересня 2015 року в ефірі телеканалу «112 Україна» голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука робить ще одну заяву,що мобільна група під Щастям була знищена українським підрозділом.Тука розповідає, що розстріляна мобільна група розслідувала зв’язки з контрабандою одного з українських підрозділів, що працює на лінії розмежування в районі Щастя, і зібрала вже чимало інформації. Неодноразово командир цього підрозділу погрожував групі.

https://www.youtube.com/watch?v=UJtuWg3tjig

– Перший раз обстріляли групу 4 дні тому, але тоді це сприйняли як загрозу, а не намір знищити зведену групу.

Тука також розповів, що 3 вересня, вранці, боєць з позивним «Тайфун» спробував провести деякі дослідження за однією з версій про розстріл групи. «На жаль, він також був знищений сьогодні», — повідомив голова ВЦА.

Тука робить наголос, що подробиць він не знає, але йому відомо, що «Тайфун» вранці на світанку взяв човен, він повинен був відправитися зі супутником, але виявилося, що близько Щастя боєць виявився один.

Версію Туки миттєво,не перевіряючи, підхоплюють ЗМІ.”Бійця з позивним Тайфун спіткала загадкова смерть”, “Вбито військового, який поїхав розбиратися у справі розстрілу мобільної групи по боротьбі з контрабандою”, «Дев’яносто друга народна республіка».

Цитую один з цих “сайтів”, щоби ви самі змогли зрозуміти загальні настрої: “Але ми не видамо військової таємниці, якщо скажемо, що загиблий – ротний восьмидесятої бригади ЗСУ Тайфун, який поїхав у Щастя розібратися зі знищенням мобільної групи по боротьбі з контрабандою 2 вересня (2 загиблих, 6 поранених, мінімум один з них – підполковник СБУ – досі на межі смерті). Величезна кількість шанованих волонтерів та активістів на чолі з луганським губернатором Георгієм Тукою прямо кажуть, що мобільну групу 2-го вересня і Тайфуна третього вересня знищили контрабандисти з 92-ої бригади ЗСУ”.

Практично єдиною публічною людиною,яка встає на захист 92-ї бригади є Дмитро Булатов, колишній міністр. За словами Булатова, “Тайфун” йшов у складі групи з 6 чоловік вздовж річки. Військові вийшли обстежити місцевість на предмет виявлення диверсійно-розвідувальних груп ворога, так як вранці спрацювали дві “розтяжки”.

Близько 14:30, під час руху групи вздовж річки, Володимир зачепив розтяжку. Почувши характерне різке клацання запалу (спрацьовує через 3-4 секунди) він миттєво зорієнтувався і крикнув: “Граната!”. Кинувся у зворотний бік, відштовхнув старшого лейтенанта, що йшов позаду, і прикрив його своїм тілом.

– Чекайте, – скажете ви, – а де ж човен? І яка така група з шести чоловік, якщо п. Тука розповідає, що він був один?

Мені теж цікаво спитати у “шанованого волонтера” п. Туки щодо подробиць загибелі капітана ЗСУ з позивним “Тайфун”.

Але “шанованого волонтера” вже понесло. Не відволікаючись на такі дрібниці, як відверта брехня щодо подробиць загибелі “Тайфуна”, Тука встигає спростувати заяву радника СБУ Юрія Тандіта, який повідомив про те , що мобільна група була знищена в результаті бою з диверсійно-розвідувальною групою бойовиків.

«Був у мене зв’язок і з представниками СБУ, і з представниками ДФС, і з представниками контррозвідки, і з представниками інших спецпідрозділів. Пан Тандіт, м’яко кажучи, помиляється, ніякого бою не було. Було елементарне знищення мобільної групи. Ніякої ДРГ в той час на території, підконтрольній Україні, не було. Я вже отримав цю інформацію з двох джерел, у тому числі з протилежного боку», – “авторитетно” заявив “губернатор”.

3 вересня в інтерв’ю “5 каналу” Тука повідомив, що у нього є АБСОЛЮТНЕ переконання, що до цього злочину НІЯКІ диверсійно-розвідувальні групи сепаратистів не мають відношення.

“На моє переконання, це зробив хтось із наших. Або військовий підрозділ, або підготовлені структури саме з підрозділів, які в цьому секторі контролюють лінію перетину кордону. Мова йде про 92-ту бригаду”, – сказав Тука.

https://www.youtube.com/watch?v=ZwC42AQbvaQ

4 вересня в ефірі телеканалу “112 Україна” Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос спростовує причетність командування 92-ї бригади до розстрілу мобільної групи під Щастям.
“Зареєстровано військовою прокуратурою факт, який мав місце. Є зареєстроване провадження в прокуратурі Луганської області… Говорити зараз або стверджувати, я це офіційно кажу, про те, що до цих ситуацій має відношення командування або представники 92-ї бригади, немає ніяких підстав”, – заявив Матіос.

http://ua.112.ua/…/matios-sprostovuie-prychetnist-komanduva…

4 вересня п.Тука різко міняє тональність заяв і повідомляє,що як чиновник, який має доступ до деталей слідства, він “зобов’язаний попередити всі медіа, що, відтепер, я припиняю давати які-небудь коментарі щодо цих двох подій”.

До речі,п.Тука прекрасно розуміє, який резонанс викликали його заяви.
“По-перше, я очікував такого резонансу. По-друге, свої заяви я робив як звичайний пересічний громадянин. Я змушений погодитися з тим, що часом я втрачаю грань між першим і другим”.

http://dn.depo.ua/…/tuka-zayaviv-shcho-pripinyae-komentuvat…

п.Тука, по-перше і по-друге. Ви б мали залишатися людиною, яка відповідає, і головне -несе відповідальність за свої слова, а не втрачати грань.

Але це лірика. Йдемо далі.

Медіа звичайно вірять “слову” українського чиновника Туки про те, що він припиняє давати будь-які коментарі, але 9 вересня 2015 року в інтерв’ю ZN.UA просять голову Луганської військово-цивільної адміністрації знову прокоментувати тему розстрілу мобільної групи.

Відповідаючи на запитання журналістки І.Ведерникової, чи залишаються його слова в силі щодо причетності до розстрілу мобільної групи бійців 92-ї бригади, п.Тука, який вже знайомий з думкою Головного військового прокурора, і який сам попередив ЗМІ про те, що він припиняє коментувати ці події,відповідає чітко: «Так».

Журналістка, розуміючи, що перед нею сидить “людина слова”, уточнює:

– Спростовуючі заяви бійця 92-ї бригади будете коментувати?

– У 92-й бригаді тисячі військовослужбовців, і я не говорив, що всі вони – злочинці. Тобто я розрізняю бригаду і 30-50 чол., які займаються контрабандою і тепер уже пішли на вбивство.

http://zn.ua/…/georgiy-tuka-rassledovanie-rasstrela-mobilno…

Нагадаю, 4 вересня п.Тука повідомляє про те, що триває слідство, тому відмовляється давати будь які коментарі і власну оцінку ситуації, але вже 9 вересня порушує своє ж слово. Я не буду давати оцінку діям чиновника. Це справа юристів. Я сподіваюся, що у нас правова держава і всі рівні перед законом, незважаючи на те знайомий ти особисто з Президентом чи ні.

10 вересня в ефірі “5 каналу” в програмі “Погляд” Тука знову різко міняє свої погляди і заявляє, що є ознаки того, що мобільна група з боротьби із контрабандою була розстріляна російською диверсійно-розвідувальною групою.

http://www.5.ua/…/Tuka-prypuskaie-rosiiskyi-slid-u-vbyvstvi…

Трохи пізніше Георгій Тука озвучив ще одну версію по нападу на автомобіль мобільної групи по боротьбі з контрабандою в Луганській області. За його словами, група могла група стала жертвою «здачі випускного іспиту» диверсійної школи бойовиків. Давати будь-яку одному інформацію губернатор відмовився, посилаючись на слідчу таємницю.

«Я дав слово правоохоронцям утримуватися від коментарів – йде слідство. Призначені експертизи. Працює слідча група, якій я довіряю. На цей момент єдине, що я можу повідомити – виявлені свідчення присутності ДРГ в місці скоєння злочину. За однією з версій, група стала жертвою «здачі випускного іспиту» диверсійної школи ворога. Я вірю в те, що ми докопаємося до істини».

“Ми докопаємося до істини, дав слово”. Про те, як Ви, п.Тука, даєте слово і дотримуєтеся його, я вже продемонстрував на прикладах. Хотів лише спитати – як бути з Вашими заявами: “Я знаю, хто організатор… є АБСОЛЮТНЕ переконання, що до цього злочину НІЯКІ диверсійно-розвідувальні групи сепаратистів не мають відношення”.

Я не буду коментувати Вашу заяву про можливу відставку і потім давати Ваше ж спростування цієї заяви. Для чого? Щоби зайвий раз переконати читачів, що Ви, за Вашим власним висловлюванням, пусте базікало?

п.Тука,я ще раз повторюю, персонально мені Ваші вибачення не потрібні.Чи потрібні Ваші вибачення Николюку та воякам 92-ї? Вони, як і я, не поважають пустих базікал, хто б він не був – волонтер чи голова ВЦА.

 

Д.Снєгирьов

Donate to Myrotvorets

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *