Дипломат Лубківський: Президенту України варто навчитися розмовляти з Міністром закордонних справ


Дипломат Данило Лубківський в своєму фб-акаунті вказав на помилки Зеленського.

Президенту України варто навчитися розмовляти з Міністром закордонних справ. І перестати емоціонувати. Перш ніж виходити до преси, главі держави варто засвоїти прописну норму, що Президент, Прем’єр-міністр і Міністр закордонних справ представляють державу в міжнародних відносинах ex officio (за посадою), тобто без спеціальних повноважень.

Крім цього, Президенту варто зрозуміти, чим саме є посада Міністра закордонних справ. Це – не його слуга. Не ад’ютант. Не якийсь невідомо який підлеглий.

Міністр закордонних справ – це повноважний представник України, один з головних урядовців держави і буквальний автор зовнішньої політики. Розмови в сьогоднішньому стилі треба залишити з усіма минулими манерами.

Достойна відповідь Павла Клімкіна на випад Володимира Зеленського.

Президент сказав, що він може подобатися, а може не подобатися. Ніхто не сперечається.

Але Президент повинен завжди думати, що він каже, як і де. І, принаймні, демонструвати зваженість. За ним уважно стежить світ. Сьогодні світ побачив його слабкість. Якби це була його особиста річ, нема проблем.

Ця слабкість шкодить Україні.

Джерело

Donate to Myrotvorets

1 коментар до “Дипломат Лубківський: Президенту України варто навчитися розмовляти з Міністром закордонних справ

  1. Я звичайний, замизганий “тихтотакий”, народ, якщо точніше:), проте мої думки повністю співзвучні Вашим (ні, не ідеалізую Вас).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *