Бойовики вимагають квоти і право вето


74d2d3dfe54e685a608b8652c70b01d4.i600x423x479У ході засідання Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі присутні на ньому представники “ДНР” висунули власні умови реформи Конституції України, які були відхилені. Про це повідомив агентству “Інтерфакс-Україна” представник України в політичній підгрупі Тристоронньої групи Роман Безсмертний.


Українська сторона ці пропозиції відхилила. Представники “ДНР” хотіли, щоб на конституційному рівні була закріплена квота “ДНР” у Верховній Раді України, мали право узгодження всіх прийнятих законів і право вето на рішення в області зовнішньої політики.

Крім цього, “ДНР” хоче повної амністії всіх бере участь у конфлікті, включаючи “звільнення з полону військовослужбовців” ДНР “і оперативників ДРГ заарештованих в Одесі, Харкові, Києві та інших містах”

Також “ДНР” бажає, щоб “регіон Донбас” здобув широку економічну (право торгувати з Росією), політичну (право обирати свій парламент, уряд і президента) та культурну (захист російської мови) автономію.

У пред’явлених “ДНР” ініціативах до реформування Основного закону України також значиться, що вони вимагають собі надання права самостійно формувати штат поліції, служб безпеки, судових органів, прокуратури, прикордонних військ та інших установ “без узгодження з Київською владою”.

Donate to Myrotvorets

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *