Безпілотник також воював «добровольцем в Україні»?


Батальйон «Дніпро-1» збив біля Авдіївки російський безпілотник «Форпост» вартістю у 6 мільйонів доларів, написав 13 червня канадійський репортер Кріштіан Борис на сайті міжнародного журналістського ресурсу Bellingcat.

«Російський уряд не може відмовитися від володіння й управління дроном. Безпілотники, якими б просунутими вони не були, поки що не мають свободи пересування. Отже, цей дрон не міг загубитися й залетіти в Україну, або полишити свій підрозділ, щоб піти добровольцем в Україну», – іронізує журналіст.

За словами Бориса, цей безпілотник є однією із найбільш передових технологій в арсеналі Росії. Його використовують для отримання повної картини на полі бою. Він також передає інформацію у реальному часі для коригування вогню артилерійських підрозділів.

«Український уряд ніколи не володів, не наймав і не керував подібним безпілотником, отже, «шахтарі та трактористи» не могли його захопити. Для того, щоб керувати такою складною машиною, потрібно навчатися понад рік, і набагато більше часу треба для того, щоб розробити й побудувати її», – пише журналіст.

Жодна інша країна світу, окрім Росії, не використовує безпілотники «Форпост».

Donate to Myrotvorets

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *