В “ДНР” нова хвиля репресій


черВ “ДНР” бойовики затримали одного з керівників волонтерської групи “Відповідальні громадяни” Марину Черенкову. Про її затриманні члени групи повідомили в соціальних мережах.


Згідно з повідомленням, Черенкова була затримана у себе вдома в Донецьку, імовірно, бойовиками так званого “Міністерства держбезпеки”.
На даний момент її місцезнаходження та причина затримання невідомі.

Як повідомив один з учасників групи Енріке Менендес, “новини на дану годину такі:
– Марині дали подзвонити, він підтвердила, що вона в МГБ.
– Чутки про зміст звинувачень і перспективи звільнення різні, аж до суперечень один одному
– Доступу до неї немає, зв’язку теж. Шукаємо контакти
– Зробили всю інформацію публічною, для самозахисту, а не для піару
– Моє затримання так само ймовірно. Добрі люди радять виїхати. Але ми все залишаємося – нам нема чого приховувати”.

Як відомо, у січні бойовики затримали в центрі Донецька волонтерів організації “Відповідальні громадяни”, куди входять і журналісти. Тоді Черенкова повідомила, що волонтери займалися розвантаженням ковдр від “Лікарів без кордонів”. Були затримані брати Шибалови: Євген і Дмитро, Данило Антончик і Оксана Єфремова.

Нагадаємо, Енріке Менендес писав у соцмережі Фейсбук, що в Донецьку зараз “безпечно” і “найближчим часом ми побачимо повернення людей до Донецька”. При цьому після Нового року російська окупаційна адміністрація активізувала репресії, роблячи їх більш масштабними. Підозрюваних у проукраїнських поглядах оформляють як шпигунів і терористів, а потім судять за “законами ДНР” – причому, “статті” припускають страту, позбавлення волі на 30 років і конфіскацію майна.

Відзначимо, що один із заарештованих нещодавно в Донецьку місцевих жителів – Ігор Козловський, кандидат історичних наук, релігієзнавець, президент Центру релігієзнавчих досліджень і міжнародних духовних стосунків. Козловський не виїхав з Донецька, так як доглядав за хворим лежачим родичем.

Donate to Myrotvorets

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *